Tietosuojalauseke, rekisteriseloste sekä tietoa evästeistä ja kävijäseurannasta Emilie-verkkopalvelussa

Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 3.5.2019. Viimeisin muutos 3.5.2019.

1. Rekisterinpitäjä

Emilie-verkkopalvelun omistaa ja siitä vastaa Evermedia.

Yhteystiedot:

Evermedia
Rinteeläntie 2 C 6
40950 Muurame
Y-tunnus: 2960610-2
Verkkosivut: www.evermedia.fi

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Petra Lehto
petra piste lehto at evermedia.fi
Puh. 050 349 5058

3. Rekisterin nimi

Emilie-verkkopalvelun käyttäjä- ja markkinointirekisteri

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on henkilön suostumus (dokumentoitu, vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja yksiselitteinen) eli sivuston käyttäjä itse ilmaisee halunsa vastaanottaa uutiskirjeitä ja/tai sähköpostia Emilie-sivustolta.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset:

1) yhteydenpito verkkopalvelun käyttäjiin uutiskirjeitse
2) verkkopalvelun ja sisällön markkinointi sähköpostitse
3) keskustelufoorumin käyttäjärekisteri
4) yhteydenottolomakkeen kautta tulevan asian käsittely (yhteydenottolomakkeeseen kirjattuja yhteystietoja ei tallenneta eikä käytetä muuhun kuin yhteydenottoa koskevan asian käsittelyyn)

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: Em. kohdissa 1) ja 2) sähköpostiosoite ja kohdassa 3) nimimerkki ja sähköpostiosoite.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Verkkosivuston käyttäjä itse, kun hän tilaa uutiskirjeen tai kun hän rekisteröityy keskustelufoorumille. Mitään postia rekisteröityneelle käyttäjälle ei lähetetä ilman hänen aktiivista ja nimenomaista suostumustaan.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille EU: tai ETA:n ulkopuolelle.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).


KÄVIJÄSEURANTA JA EVÄSTEET

Evästeet tällä sivustolla

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle, kun hän vierailee sivustossa. Evästeet ovat turvallisia: ne eivät sisällä henkilötietoja eikä niiden avulla voida suorittaa ohjelmia tai tallentaa viruksia käyttäjän tietokoneelle.

Käytämme evästeitä tässä sivustossa moniin käyttötarkoituksiin, jotka liittyvät sivuston toimivuuteen, analysointiin, markkinointiin ja mainonnan kohdentamiseen.

Tämä on WordPress-alustalle rakennettu sivusto, ja WordPress sekä sivustolle asennetut lisäosat voivat asettaa evästeitä käyttäjän selaimeen. WordPressin evästeitä käytetäään sivustolle kirjautumisean ja palaavien kommentoijien tunnistamiseen. Lisätietoa evästeiden käytöstä WordPressissä: https://codex.wordpress.org/WordPress_Cookies

Sivuston seurantaan käytämme Googlen Analytics -palvelua. Seurannan tarkoitus on kerätä tilastotietoa esimerkiksi sivun kävijämäärästä sekä suosituimmista sisällöistä. Mainonnassa (AdSense, Adwords, Google Ads) evästeitä käytetään mainonnan kohdentamisen apuna.

Lisätietoja Googlen evästeistä voit lukea täältä: Googlen evästekäytäntö. Evästetiedot auttavat meitä parantamaan sivustomme toimivuutta ja käytettävyyttä.

Sivustomme sisältää Googlen evästeiden lisäksi myös sosiaalisten verkostojen, kuten Facebookin evästeitä. Nämä evästeet keräävät tietoja esimerkiksi käyttäjien kiinnostuksen kohteista, joiden avulla voimme kohdentaa viestintäämme sisällöistämme kiinnostuneelle yleisölle. Lisätietoja Facebookin evästekäytännöistä löydätte täältä: tietoja Facebookin evästeistä

Evästeiden käytön estäminen selaimessa

Jos haluat estää evästeet, muuta selaimesi evästeasetuksia. Lisätietoja evästeiden hallinnasta selaimessasi on osoitteessa http://aboutcookies.org/.

Jos estät evästeiden käytön selainohjelmassasi, laitettasi ei seurata, kun vierailet sivustossa. Huomaa kuitenkin, että estämällä evästeiden käytön saatat estää myös joidenkin sivuston toimintojen käyttämisen.